Logo LeDorm

Klantenservice.

LeDorm producten worden sinds 1986 met passie in Nederland gemaakt. Bedden van exclusieve kwaliteit en comfort. Producten van LeDorm bevatten alleen de beste materialen uit de natuur zoals Heveair® 100% natuurlatex, zijde, bamboe, kasjmier en thermowol.

Heeft u een vraag over een van onze LeDorm producten? U kunt ons bereiken via:

Telefoon op 085 - 029 01 06 (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00)
E-mail: info@ledorm.com
Uw dealer: vind uw dealer

Voor vragen over uw bestelling of levering kunt u het beste direct contact opnemen met uw dealer.


Garantie voor een goede nachtrust

LeDorm beschouwt goed, gezond slaapcomfort als wetenschap, want wij weten hoe belangrijk dit voor u is. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan de grondstoffen en een nauwkeurige ambachtelijke verwerking daarvan.
 
Daarnaast geeft LeDorm een bijzondere slaapgarantie op de Regina, Royal, Regale en Superior matrassen. Als een LeDorm matras niet bevalt heeft u een omruilgarantie van 30 dagen. U weet dus zeker dat u te allen tijde uitstekend zult slapen op een LeDorm matras. 

Download uw garantieboekje met de uitgebreide garantievoorwaarden hieronder:

LeDorm garantieboekje matrassen, topper en boxsprings 2016-heden

LeDorm garantieboekje dekbedden en kussens 2016-heden

Veelgestelde vragen en onderhoudstips

Van welke ingrediënten maakt Ledorm gebruik?

Alleen de beste natuurlijke of recyclebare materialen worden geselecteerd voor LeDorm producten. Materialen die duurzaam worden geproduceerd en kunnen worden hergebruikt of verwerkt. Materialen die het hoogste comfort bieden en tegelijkertijd vormvast blijven gedurende de levensduur van het bed.

Heveair® natuurlatex: Heveair® natuurlatex is de meest zuivere soort latex, 100% natuurlijk, blijvend elastisch, vormvast, vochtregulerend, duurzaam en anti-bacterieel. Daarmee is het mogelijk om de meest comfortabele en ergonomisch verantwoorde slaapproducten te produceren. Bovendien is natuurlatex ook nog eens CO2-neutraal. Beter kan het niet.

Airdapt® pocketveren: De Airdapt® pocketveren van LeDorm zijn thermisch gehard en behouden daardoor perfect hun vorm en hebben een lange levensduur. De pocketveren worden onder spanning in het zakje verpakt, waardoor de pocketveer sneller en nadrukkelijker ondersteuning geeft. Hoe groter de spanning waaronder de veer in het zakje wordt verpakt, hoe actiever de veer. Dit betekent dat de pocketveer sterker en directer uw lichaam ondersteunt. De pockets zijn allemaal in het midden verlijmd voor optimale waarborging van puntelasticiteit.

Side Support®: De Side Support® van LeDorm betreft unieke schuimkaders om de pocketveren in zowel boxspring als matras. Het schuimkader is gezoneerd – heerlijk zacht bij de schouder – zodat u ook in het midden van uw bed of helemaal aan de zijkant de juiste ondersteuning ondervindt.  Profilair® soft touch: De Profilair® soft touch is een speciale techniek die op de natuurlatex wordt toegepast. De natuurlatex gaat door een wals en wordt op speciale manier gezaagd met oppervlaktevergroting als gevolg. Dit resulteert in een natuurlatex met een golvend patroon dat nóg luchtiger is, nog makkelijker vocht opneemt en nóg zachter aanvoelt.

Multisupport kern: De MultiSupport kern van LeDorm bestaat uit speciale latexzones in specifieke stramheden. Multisupport biedt een sterke zonering die ongekend is bij volschuim matrassen. Ergonomisch gezien uiterst verantwoord.

Aveolen: Voor aveolen latex van LeDorm wordt de 100% Heveair® natuurlatex geproduceerd in matrijzen. Deze bestaan uit aveolen pinnen. Deze pinnen variëren in grootte (in de verschillende zones) en zorgen voor een unieke ondersteuning en een optimale ventilatie. Door hun boogvorm wordt de draagkracht van het materiaal versterkt.

Jute: Jute is een sterk en duurzaam materiaal dat uitstekend ventileert en vocht absorbeert.

Viscose: Viscose is een soepel en sterk materiaal. Het is gemaakt op basis van houtcellulose en heeft goede vochtregulerende eigenschappen.

Katoen: Katoen is een plantaardige vezel. De unieke eigenschappen van katoen zijn: sterk, duurzaam en slijtvast. Het kan goed vocht absorberen. De elasticiteit is gering, zo ook de kreukgevoeligheid. Katoen is kookecht en kan op hoge temperaturen gewassen worden. Katoen staat bekend als een uitstekend vochtopnemende en sterke textielvezel. Het ventileert daarbij erg goed en voelt zacht en comfortabel aan.

Gelatexeerd paardenhaar: Gelatexeerd paardenhaar is enorm sterk en veerkrachtig. Daarmee is het bij uitstek geschikt als drukverdeler. Vanwege de veerkracht wordt er niet ingeboet op het comfort, terwijl door de sterkte toch de druk verdeeld wordt.

Polyester: Polyester is een synthetische vezel en wordt voornamelijk gebruikt in een mengvorm met een ander soort vezel. Polyester is een vezel die geweven textiel sterk maakt en een mooie uitstraling geeft. Het zorgt namelijk voor volume, verkleurt niet, kreukt nauwelijks en is niet gevoelig voor pilling. Polyester heeft een hoge slijtweerstand en is wasbaar in de wasmachine.

Ecologische scheerwol (KbT): De scheerwol van LeDorm komt van schapen op biologische boerderijen. Wol kan tot een derde van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder zelf vochtig aan te voelen. Dat betekent dat drie kilo wol maar liefst een liter vocht op kan nemen; één kilo wol maar liefst een blikje cola. Daarbij werkt het ook nog eens brandvertragend. De scheerwol is KbT-gecertificeerd. Dit betekent dat het aan ecologische eisen voldoet. Ecologisch gaat nog een stapje verder dan biologisch. De gehele productieketen staat garant voor verantwoordelijke productie waarbij zelfs rekening wordt gehouden met de leefgrond en het voedsel van de dieren.

Alpaca wol: Alpaca wol heeft alle eigenschappen en voordelen die scheerwol ook biedt. Voordeel ten opzichte van de scheerwol is dat de vezel van alpaca wol fijner is en zachter aanvoelt.

Witte kameelhaar: Kameelhaar kan sterker kroezen dan scheerwol. Kroezen betekent dat de vezel krult en in spiraalvorm komt. Hierdoor krijgt het meer isolerend vermogen; stilstaande lucht geleidt namelijk geen warmte.

Kasjmir: Kasjmirwol is een fijn en zeer zacht materiaal. Kasjmir is de lichtste wolsoort en combineert de fijne zachtheid van alpaca wol met het isolerende vermogen van de kameelhaar. Het is een van de duurste natuurvezels en wordt daardoor vaak gemengd met andere natuurproducten. Door de fijne vezels is kasjmir al bij een kleine hoeveelheid zeer goed warmteisolerend. De perfecte wolsoort voor het reguleren van een aangenaam bedklimaat.

Vlas: Vlas is een vezel die lijkt op katoen qua eigenschappen, maar als vezel op zich sterker is. Vlas vormt de basis voor linnen. Vlas voelt iets koeler aan dan katoen en het productieproces is zeer milieuvriendelijk.

Bamboe: Bamboe wordt gemaakt tot een viscose waarna er garens van gesponnen kunnen worden. Bamboe neemt drie tot vier keer meer vocht op dan katoen en voelt zijdezacht aan. Bamboe heeft een lange levensduur en is sterk, slijtvast en duurzaam. Het is heel stabiel en kent weinig krimp. Naast het feit dat bamboe goed ventileert, heeft bamboe ook antibacteriële eigenschappen en reduceert het schimmel. Het is tevens een milieuvriendelijk product.

Wildzijde: Wildzijde is de sterkste natuurvezel die we kennen, vooral als het nat is. De zijdegarens worden gevormd van het materiaal waar zijderupsen hun cocon van maken alvorens zij zich ontpoppen tot vlinder. Wildzijde heeft een geringe dichtheid, waardoor het heel licht en comfortabel is en goed in vorm blijft. Wildzijde is zeer goed temperatuurregulerend, hypoallergeen en heeft een uitstekende vochtregulatie. Vanwege de goede isolatie voelt het koel in de zomer en warm in de winter. Daarnaast is het anti-allergisch, antibacterieel en antistatisch. Een superzachte en luxe vezel die perfect is voor een aangenaam bedklimaat.

Climafleece: Climafleece is een anti-allergisch vulmateriaal dat direct het vocht in een matras verspreidt en weer naar boven laat uitademen. Climafleece is tevens wasbaar.

Vilt: Vilt is een niet-geweven wollen vlies. Het ontstaat door het in elkaar haken van de vezels en wordt veelal toegepast als dempingsmateriaal.

Is LeDorm gecertificeerd?

Ja, we zijn er trots op dat LeDorm de volgende certificaten mag voeren:

* GOTS-certificering: De katoen in de matrashoezen van LeDorm is GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is een wereldwijd erkend keurmerk voor biologische textielproductie. Bij biologische textielproductie zijn er geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Aanvullend worden er milieueisen aan productie en verpakking gesteld. Verantwoorde materialen. Daar staat LeDorm voor.

* Alle scheerwol in de LeDorm collectie is KbT-gecertificeerd. Het KbT-keurmerk is van ecologische aard. Daarbij wordt rekening gehouden met het hele ecosysteem in de totale productieketen: van biologische verwerking van wol tot aan de leefgrond en het voedsel van de schapen.

* Eco-institut: Certificering van het ECO-Institut betekent dat ons schuim geen uitstoot van schadelijke stoffen bevat. Met LeDorm kiest u dus voor uw eigen gezondheid en bent u verzekerd van een zuiver product.

* Het LGA-certificaat garandeert dat het schuim vervaardigd is met deugdelijke stoffen en een hoge, constante kwaliteit heeft. Een test van de (fysieke) kwaliteit van de matras. Het betekent dat de producten lange tijd goed blijven en geen vorm of veerkracht verliezen na belasting. Met LeDorm maakt u dus een duurzame keuze voor een echt kwaliteitsproduct.

Waar kan ik alle vragen vinden over matrassen?

Klik HIER voor een complete lijst met FAQ over onze LeDorm matras collectie.

Waar kan ik alle vragen vinden over boxsprings?

Klik HIER voor een complete lijst met FAQ over onze LeDorm boxspring collectie.

Waar kan ik alle vragen vinden over de LeDorm topper?

Klik HIER voor een complete lijst met FAQ over onze LeDorm topper.

Waar vind ik het garantieboekje van Ledorm?

Het garantieboekje van Ledorm kunt u HIER downloaden.

Waar kan ik producten van Ledorm ervaren?

De producten van Ledorm kunt u zien, voelen en ervaren bij een selecte groep beddenspeciaalzaken die u kan adviseren over de voor u beste oplossing. Klik HIER om een winkel te selecteren bij u in de buurt.

Wat is BioBalance?

BioBalance is een speciale behandeling van textiel met probiotica. Zo wordt op natuurlijke wijze de strijd met bacteriën aangegaan. Slechte bacteriën hebben zo geen overlevingskans. Bijkomend voordeel is dat dit nare geurtjes tegengaat.

Gebruiks- en onderhoudsadvies

Nieuwe producten kunnen een specifieke geur afgeven. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na enige tijd goed luchten en gebruik.

Dekbedden en kussens

 • Een LeDorm hoofdkussen of dekbed regelmatig opschudden en luchten is voldoende.
 • Voor een goede vochtopname van het kussen raden wij aan gebruik te maken van een molton kussensloop en deze regelmatig te wassen.
 • Volg de instruc􀆟es op het was-etiket voor het reinigen van uw kussen of dekbed, en gebruik niet te veel wasmiddel.
 • Stop schone tennisballen bij uw dekbed in de (niet te warme) droogtrommel om het dekbed luchtiger te houden. De veertjes kunnen hierdoor namelijk niet gaan klonteren.
 • aat uw dekbed of kussen niet in de zon drogen. Het zonlicht ontrekt de natuurlijke voch􀆟gheid aan dons en veren. Deze verliezen hierdoor hun elasticiteit. Daarnaast is de UV-straling niet bevorderlijk voor de tijk.
 • Dekbed moet in de wastrommel passen, niet proppen en anders vakkundig laten reinigen.

Matrassen en toppers

Om zo lang mogelijk van uw matras of topper gebruik te kunnen maken moeten de volgende instructies worden opgevolgd:

 • Uw LeDorm matras 4x per jaar in de lengte draaien (hoofd- en voeteneinde) en 4x per jaar te keren (onder- en boven- zijde).
 • Gebruik altijd een goed verende bedbodem voor een LeDorm matras.
 • Bij gebruik van een LeDorm matras op een spiraal adviseren wij u een goed ventilerende matrasbeschermer te gebruiken die u tussen de spiraalbodem en de matras legt.
 • Vouw uw matras nooit dubbel, dit kan ernstige schade aan het binnenwerk veroorzaken.
 • Uw LeDorm matras niet stofzuigen!
 • Lucht uw matras regelmatig, maar niet in direct zonlicht. UV-stralingen kunnen de Heveair® 100% natuurlatex aantasten.

Wasvoorschriften matrastijken:

Onderstaand vindt u de wasvoorschriften per matrastijk. U kunt daarnaast uw matras regelmatig met een zachte borstel reinigen. Niet kloppen of stofzuigen!

 • Fresh: Kan zelf gewassen worden, maximaal op 60 graden, kan niet in de droger. Ook chemisch reinigbaar onder code (P). De matrastijk moet in de wastrommel passen, niet proppen en anders vakkundig laten reinigen.
 • Nature: Reinig de matrashoes niet zelf, maar laat dit professioneel doen onder code (P).
 • Velvet Luxe: Reinig de matrashoes niet zelf, maar laat dit professioneel doen onder code (P).
 • Velvet Pure: Reinig de matrashoes niet zelf, maar laat dit professioneel doen onder code (P).

Boxsprings

Uw LeDorm boxspring komt pas tot het beste comfort indien gecombineerd met bijpassende LeDorm matras en eventueel topmatras.
Reinig uw boxspring met een zachte borstel. Ga niet met de stofzuiger over de stoffering, door de kracht kan de stof beschadigen.

Brochure

BROCHURE
AANVRAGEN

Vraag hier onze duurzame (digitale) brochure aan voor inspiratie

Nieuwsbrief      
 
>Aanvragen

HEVEAIR® NATUURLATEX

De basis van vrijwel ieder LeDorm product is Heveair® 100% natuurlatex. Zeer comfortabel, hoog elastisch, vochtregulerend, ergonomisch, duurzaam en antibacterieel. De basis voor een heerlijk en eerlijk comfort.

AMBACHTELIJK GEPRODUCEERD

Ieder LeDorm product wordt met aandacht en liefde grotendeels handmatig gemaakt. Iedere stap in het proces wordt beoordeeld op de hoge kwaiteitsmaatstaven die past bij het beste comfort voor u persoonlijk.

DUURZAAM ONTWIKKELD

De keuze voor materialen heeft invloed op welzijn en dien van uw omgeving. Met zorg worden bij voorkeur natuurlijke materialen gekozen die zorgen voor een optimaal comfort, maar die ook goed verwerkt kunnen worden nadat ze aan een tweede leven gaan beginnen.