Logo LeDorm

LEDORM
TOPPER.

De topper van LeDorm is een extra toevoeging voor het complete LeDorm slaapsysteem. De kern van de LeDorm topper is vervaardigd uit Heveair® 100% natuurlatex en voor de afwerking heeft u de keus uit diverse hoezen. De toegevoegde waarde van een topper kan gezocht worden in extra ligcomfort voor diegene die de drukpunten op zijn of haar lichaam zoveel mogelijk wil verminderen.

Tevens zorgt een topmatras ervoor dat de naad tussen twee matrassen weggewerkt is. Een topper is minder zwaar dan een reguliere matras waardoor het keren en draaien van een topper veel makkelijker is. Ook biedt dit een praktisch voordeel bij het opmaken van het bed. Daarnaast wordt een topper op een met meubelstof gestoffeerde matras gelegd. Voor een Scandinavische look.

 

TOPPER LEDORM 8

 • Hoogte 8 cm.
 • Stevigheid: Soepel. 
 • Kern van 5 cm Heveair® 100% natuurlatex. 
 • Topperhoes leverbaar in Fresh, Nature, Velvet Luxe en Velvet Pure.
 • Topper is leverbaar met split.

 

LeDorm topperhoezen

Voor de hoes – de bekleding van de topper– worden alleen de beste (natuur)producten gebruikt. De matrassen voelen hierdoor heerlijk luxe aan.
Hier heeft u de keuze uit diverse vulmaterialen welke kunnen worden afgestemd op uw persoonlijke behoeftes. De hoes bestaat enerzijds uit de tijk, het bovendoek, en anderzijds uit bijbehorende vullagen daaronder die in de tijk doorgestikt worden. Deze vullagen zijn zeer volumineus waardoor ze na verloop van tijd altijd iets zullen gaan tekenen. Door ‘inliggen’ zal een lichte afdruk van uw lichaamsvorm ontstaan. Er is sprake van een normale zetting van de afdeklagen. Alle hoezen zijn afneembaar. In de LeDorm collectie is er keuze uit vier LeDorm hoezen: FreshNatureVelvet Luxe, Velvet Pure.

 • Fresh: Deze GOTS-gecertificeerde tijk is een dubbeldoek bestaande uit 75% GOTS katoen en 25% polyester. Het heeft een BioBalance behandeling (probiotica; natuurlijke bestrijding van bacteriën) gehad en is gevuld met 300 gram/m2 Climafleece - een synthetische vezel voor vochtopname en met de mogelijkheid tot wassen op 60 graden Celsius. Omdat de hoes ook nog eens een slechte voedingsbodem is voor huisstofmijt, is deze antiallergisch.
   
 • Nature: Deze GOTS-gecertificeerde tijk is gemaakt van hetzelfde dubbeldoek bestaande uit 75% GOTS katoen en 25% polyester. Ook deze variant heeft een BioBalance behandeling gehad. De Nature is gevuld met natuurlijke materialen. In de eerste plaats met 300 gram/m2 ecologische scheerwol (KbT-gecertificeerd) voor de vochtopname en daarboven een heerlijk zachte laag van 200 gram/m2 bamboe en zijde. Deze materialen vormen als het ware de geleiders van transpiratievocht naar de scheerwol die goed is voor de opslag. Hiermee is deze tijk natuurlijker en beter voor het bedklimaat dan de Fresh. Reinig de matrashoes niet zelf, maar laat dit professioneel doen onder code (P).
   
 • Velvet Luxe: Deze tijk is een velours doek bestaande uit 65% GOTS-katoen, 25% viscose en 10% polyester. Ook deze tijk heeft de BioBalance behandeling gehad. Een velours doek heeft verschillende voordelen. Zo is het bijvoorbeeld niet gevoelig voor pilling en door de opengesneden garens neemt het makkelijker vocht op dan andere tijken. Daarbij voelt het superzacht aan en heeft het een prachtige glans vanwaar de luxe uitstraling. Ook de vullagen doen de naam van de tijk Velvet Luxe eer aan. Naast scheerwol, bamboe en zijde, zijn er ook alpaca wol, kameelhaar en zeer luxe kasjmir in verwerkt. Deze maken dat de hoes nog beter vocht reguleert, zachter aanvoelt en beter isoleert dan de Nature. De ideale hoes voor het ideale bedklimaat. Reinig de matrashoes niet zelf, maar laat dit professioneel doen onder code (P).
   
 • Velvet Pure: Een 100% GOTS-katoenen tijk. Vullagen van katoen gecombineerd met vlas en zijde. Allen GOTS-gecertificeerd. Geen enkele behandeling. Een volledig ecologische tijk. Natuurlijk verantwoord. Reinig de matrashoes niet zelf, maar laat dit professioneel doen onder code (P).

Veel gestelde vragen

In welke maat is een LeDorm topper verkrijgbaar?

De LeDorm topper is in vele breedte- en lengtematen verkrijgbaar, zelfs in een extra lange maat. De LeDorm topper is in de volgende breedtematen verkrijgbaar: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm. En de lengtematen zijn: 190, 200, 210, 210, 220, 230 en 240 cm. Mocht uw gewenste maat hier niet tussen staan, dan kan een LeDorm topper op maat gemaakt worden. Vraag uw LeDorm dealer voor meer informatie.

Wat is Heveair® 100% natuurlatex?

In de LeDorm topper wordt Heveair® 100% natuurlatex verwerkt. De natuurlatex wordt op een natuurvriendelijke wijze gewonnen en kent geen toevoegingen van chemische stoffen. Heveair® 100% natuurlatex wordt op basis van de meest zuivere natuurlatex geproduceerd.

Past een LeDorm topper op alle matrassen?

Een LeDorm natuurlatex topper past vrijwel op iedere matras. De topper is uitermate geschikt voor pocketveer- of natuurlatexmatrassen. Het ligcomfort van de Heveair® natuurlatex topper kan op de verschillende matrassen variëren, omdat de onderliggende matras mede het slaapcomfort bepaald.

Kan ik met allergieklachten probleemloos op een LeDorm topper slapen?

Dit ligt aan uw allergie. Heeft u huisstofmijt allergie of bent u allergisch voor wol? De LeDorm topper heeft verschillende matrashoezen. De Fresh is een matrashoes die op 60° C te wassen is, waardoor deze geschikt is voor diverse allergieën. Heeft u een latex allergie? Dan is in 99% van de gevallen een LeDorm topper zonder klachten te beslapen. Latex allergie komt voornamelijk voort uit een allergie voor nitrosamine (wat bijvoorbeeld voorkomt in latexhandschoenen). De LeDorm topper bevat maar een te verwaarlozen hoeveelheid, waardoor een allergie voor Heveair® latex vrijwel niet mogelijk is.

Waarvoor heb ik een topper nodig?

Een topper kan het slaapcomfort vergroten en kan zorgen voor een nog aangenamer slaapcomfort. Daarnaast wordt een topper te allen tijde gelegd op een gestoffeerde matras, voor een Scandinavische look.

Ik heb een kuil in mijn matras helpt een topper hier tegen?

Als uw bestaande matras kuilvorming heeft, zal een topper uw slaapcomfort niet kunnen verhogen. Een topper is een dunnere laag wat zich naar de kuil kan vormen. Voor een goed slaapcomfort heeft de topper een vlakke matras (ondergrond) nodig.

Helpt een LeDorm topper bij nek-, schouder-, heup- en/of rugklachten?

Een topper kan rugklachten, schouderklachten, heupklachten en/of schouderklachten verhelpen of verlichten. Echter ligt dit wel aan de afkomst van uw klachten. Komen de klachten van uw huidige topper, matras of bodem? Dan kunnen de klachten met een nieuw topper verholpen worden. De topper, matras en bodem moeten samen wel een goede combinatie zijn en uw lichaam de juiste ondersteuning geven.

Kan ik proef liggen op een LeDorm topper?

U kunt bij onze dealers proef liggen op de topper uit de LeDorm collectie.

Hoe onderhoud ik mijn LeDorm topper?

Lucht de topmatras regelmatig, maar niet in direct zonlicht. UV stralingen kunnen de Heveair® natuurlatex aantasten. Laat daarom de hoes om de matras als u deze laat luchten.

Kan een LeDorm topperhoes gereinigd worden?

Reinig uw LeDorm topper (regelmatig) met een zachte borstel, maar niet kloppen of stofzuigen. De afneembare topperhoezen van LeDorm zijn gebreid en worden doorstik met verschillende natuurlijke materialen zoals ecologische scheerwol, bamboe, zijde, kameelhaar en kasjmier. De Nature, Velvet Pure en Velvet Luxe moeten chemisch worden gereinigd. De Fresh wordt doorstikt met Climafleece en kan gewassen worden op 60 °C.

Waarom moet een LeDorm topper ventileren?

Het is belangrijk dat een topper wordt geventileerd, omdat een persoon gemiddeld 250 ml vocht per nacht verliest. Het is daarom van belang dat de topper en de matras het vocht goed op kunnen nemen en het vocht kunnen verwerken, zodat het niet in de topper of matras blijft, maar wordt teruggegeven aan de lucht. De natuurlijke materialen van LeDorm helpen hierbij.

Moet een LeDorm topper gedraaid of gekeerd worden?

Het is het beste om de LeDorm topper minimaal 4 keer per jaar te draaien en te keren, zodat de topper aan alle zijden beslapen wordt. Dat wil zeggen dat de topper gedraaid moet worden van hoofd- naar voeteneind, en keren van boven naar beneden.

Wordt het aangeraden om een molton om de LeDorm topper te gebruiken?

In verband met hygiëne en beschermen van de topper wordt het gebruik van een molton aangeraden. Het liefst een molton met stretch, zodat de souplesse van de topper in stand blijft en deze de hoeken niet omhoog trekt.

Hoe lang gaat een LeDorm topper mee?

De LeDorm topmatrassen omvatten uitsluitend hoogwaardige producten, waarvan u met het juiste gebruik jarenlang plezier zult hebben. De topper is een soepel opdekmatras waar u meer in komt te liggen. Door dit ‘inliggen’ kan een lichte afdruk van uw lichaamsvorm ontstaan. Daarover hoeft u zich niet ongerust te maken, er is sprake van een normale zetting van de afdeklaag.

Is de productie van LeDorm topper milieubelastend?

Voor de productie van Heveair® 100% natuurlatex wordt minder energie verbruikt dan voor de productie van synthetische materialen. Andere halffabricaten worden regelmatig getest of deze voldoen aan de daarvoor gestelde normen. De LeDorm topmatrassen ondervinden geen chemische nabehandeling ter conservering, bescherming of voor welke andere reden dan ook en zijn daardoor gifvrij.

Zijn LeDorm matrassen vrij van schadelijke gassen?

Nieuwe producten kunnen een specifieke geur afgeven. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na enige tijd goed luchten.

Wat is de garantie op een LeDorm topper?

Er worden door LeDorm hoge eisen gesteld aan de grondstoffen en een nauwkeurige ambachtelijke verwerking daarvan. De garantiebepalingen voor toppers gelden uitsluitend indien er gesproken kan worden van normaal gebruik. In de eerste twee jaar heeft u 100% garantie op materiaal- en fabricage fouten. Dat wil zeggen dat de kosten van reparatie of respectievelijk vervanging volledig voor rekening van LeDorm zijn. Na twee jaar geldt de volgende afschrijving voor topmatrassen: 1e jaar - 0%, 2e jaar - 0%, 3e jaar - 30%, 4e jaar - 60% en het 5e jaar - 90% Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

Brochure

BROCHURE
AANVRAGEN

Vraag hier onze duurzame (digitale) brochure aan voor inspiratie

Nieuwsbrief      
 
>Aanvragen

HEVEAIR® NATUURLATEX

De basis van vrijwel ieder LeDorm product is Heveair® 100% natuurlatex. Zeer comfortabel, hoog elastisch, vochtregulerend, ergonomisch, duurzaam en antibacterieel. De basis voor een heerlijk en eerlijk comfort.

AMBACHTELIJK GEPRODUCEERD

Ieder LeDorm product wordt met aandacht en liefde grotendeels handmatig gemaakt. Iedere stap in het proces wordt beoordeeld op de hoge kwaiteitsmaatstaven die past bij het beste comfort voor u persoonlijk.

DUURZAAM ONTWIKKELD

De keuze voor materialen heeft invloed op welzijn en dien van uw omgeving. Met zorg worden bij voorkeur natuurlijke materialen gekozen die zorgen voor een optimaal comfort, maar die ook goed verwerkt kunnen worden nadat ze aan een tweede leven gaan beginnen.